7 salaisuutta onnistuneisiin kuviin

Voisi luulla, että onnistuneet kuvat vaativat vain hyvän kameran ja ammattilaisen sen taakse. Vuodet vauva- ja perhekuvaajana ovat kuitenkin opettaneet, että onnistuneet kuvat ovat monen tekijän summa. Kerron sulle nyt 7 salaisuutta onnistuneisiin kuviin.

Oikein valittu kuvaaja

Kenties toistan itseäni, mutta tämä on asia, jota en voi liiaksi korostaa. Käytä siis aikaa kuvaajan valintaan. Onhan se ajallisesti ja rahallisesti teiltä iso panostus. Itse olen myös sitä mieltä, että kuvauksessa on aina kyse enemmästä kuin pelkistä kuvista. Parhaimmillaan kohtaaminen kuvaajan kanssa on merkityksellinen kokemus ja siitä jää koko perheelle mukava muisto. Jos kaipaat vinkkejä kuvaajan valintaan, voit lukea Miten valitset valokuvaajan?

Kiireettömyys

Tule ajan kanssa. Kuvauksesta riippuen aikaa varataan 1-1.5h ja tämä on hyvä kertoa koko perheelle. Kiireen tuntu aikuisissa tarttuu herkästi myös lapsiin ja se ei välttämättä ole onnistuneen kuvauskokemuksen ja kuvien kannalta paras lähtökohta 🙂

Tule vatsa täynnä

Nälkäisenä ei kukaan jaksa hymyillä ja olla mukava, joten kannattaa huolehtia, ettei edellisestä ruokailusta ole liian kauan aikaa. Myös evästä voi ottaa mukaan. Jännittyneenä nälkä voikin yhtäkkiä yllättää isommat ja pienemmät kuvattavat.

Muista hyvä ryhti

Kuvauksessa kannattaa kiinnittää huomiota omaan ryhtiinsä. Toki muistuttelen siitä kuvausten aikana, mutta voit vaikka harjoitella peilin edessä ennen kuvaukseen tuloa.

Kännykkä pois taskusta

Kännykkä taskussa ei näytä kivalta kuvissa 😊 Suosittelen myös ottamaan ranteista pois hiuslenkit ja vauvakuvauksiin en suosittele esimerkiksi rannekelloa ollenkaan. Se vie suotta huomiota kuvissa, joissa vauva on pääosassa.

Valmistele lapsia etukäteen

Jos olet tulossa kuvauksiin lasten kanssa, valmistele heitä hyvissä ajoin etukäteen. Voit kurkata lisää vinkkejä lasten valmisteluun aiemmasta blogipostauksestani.

Iloinen mieli

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin iloinen mieli. Kuvaushan on mukavaa yhteistä tekemistä koko perheen kanssa. Lapsille saattaa toki osua kiukkupäivä, mutta sen kanssa pystymme elämään.

Tässä oli 7 salaisuutta onnistuneisiin kuviin. Ja vaikka hyvä valmistautuminen onkin tärkeää, ei kannata murehtia, että muistaako sitä kaiken. Kuvauksissa aina ohjaan, neuvon ja opastan. Teidän tehtävänä on vain nauttia ja heittäytyä.

Jäikö jokin askarruttamaan? Voit kommentoida alle tai laittaa sähköpostia tanjakuivalainenphotography@gmail.com

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja