Ideoita kesän perhekuvauksiin

Kevät ja kesä lähestyy ja samalla miljöökuvauskausi on täällä. Mikä ihmeen miljöökuvaus ja miten valita kuvauspaikka? Tässä muutamia ideoita kesän perhekuvauksiin.

KUVAUSPAIKAN VALINTA

Miljöökuvaus tarkoittaa siis ihan yksinkertaisesti sitä, että kuvaamme ulkona luonnossa. Kuvaajilla on usein ehdottaa monia ihania paikkoja, mutta tuumaile näitä seikkoja:

Pidätkö enemmän kevään ja kesän alkavasta lupauksesta, omenankukista vai elokuun viljapelloista? Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, mutta kuvien tunnelma on kuitenkin hyvin erilainen jos kuvataan alkukesän vaaleassa vihreydessä tai elokuun jo tummuvissa sävyissä.

Onko jokin paikka teille ja teidän perheelle erityisen tärkeä?

Vietättekö perheenä aikaa jossakin tietyssä paikassa usein ja siitä on muodostunut teille tärkeä paikka? Otettiinko kenties teidän hääkuvat jossakin ulkona luonnossa? Tai onko jokin paikka sinulle erityisen tärkeä vaikka omasta lapsuudestasi?

Pienten lasten kanssa kannattaa myös ehdottomasti pohtia turvallisuutta. Ovatko lapset tottuneet merenrantaan vai olisiko turvallisempaa heille kuvata puistossa, jossa on tilaa juoksennella? Turvallisuus vaikuttaa merkittävästi myös kuvaushetken rentouteen. On tärkeää, että lapset voivat kulkea vapaasti.

KUVAUSAJAN VALINTA

Valoa riittää kesällä pitkään ja lasten päivärytmi asettaa tietenkin omat rajansa kuvausajan valinnalle, mutta jos mahdollista, kannattaa valita aikainen aamu tai myöhäinen ilta-aika. Valo on kauneimmillaan silloin. Toisin kuin usein luullaan, keskellä päivää kirkkaassa auringonpaisteessa kuvaaminen ei ole ideaali tilanne. Kirkas valo tekee kuvista helposti vähän latteita ja toisaalta se voi aiheuttaa jyrkkiä varjoja kasvoille. Aina se ei suinkaan ole huono asia, monesti itse tykkään myös siitä, että kuviin tulee kontrastia. Valoa ja varjoa. Säällehän emme tietenkään mitään voi ja onkin kuvaajan tehtävä sitten löytää ne “spotit”, joissa kirkkaassa auringonpaisteessakin voi kuvata. Pieni tihkusadekaan ei minua haittaa, mutta kovan sateen sattuessa ehdotan yleensä uutta kuvausaikaa jollekin lähipäivälle tai vaihtoehtoisesti kuvaus voidaan siirtää studioon.

VAATETUS

Mitä päälle perhekuvaukseen? Itse suosittelen aina vaaleita ja yksivärisiä sävyjä etenkin ulkokuvauksiin kesällä. Niin ihmiset pääsevät kuvissa esiin ja oikeuksiinsa, kun ympärillä on vehreää ja vihreää. Kannattaa aina myös mahdollisuuksien mukaan välttää isoja kuvioita ja printtejä. Lue lisää kuvaukseen valmistautumisesta ja pukeutumisesta aiemmasta postauksestani Miten valmistautua perhekuvaukseen?

Tässä oli muutamia ideoita kesän perhekuvauksiin. Kukkakedot vai viljapellot: kumman valitsisit? Ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän perheelle ihanan ikimuistoinen perhekuvaus 🌱

Kysythän myös rohkeasti mahdollisuutta korottamaan maksuaikaan.

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja

@tanjakuivalainenphotography

seuraa minua instagramissa