Milloin on oikea aika tulla kuvaukseen?

Ehkä istut siellä juuri nyt miettimässä, että olisi ihanaa tulla kuvaukseen, mutta et oikein osaa päättää milloin tulisit. Tai ehkä mietit, että tulet sitten kesällä tai kesän jälkeen ruskettuneena tai kun olet laihtunut x-määrän. Usko pois, olen kuullut tämän perustelun näiden yli kuuden vuoden aikana lukuisia kertoja. Mutta mä paljastan sulle salaisuuden, milloin on oikea aika tulla kuvaukseen?

Se on nyt. Sillä meille ei ole luvattu huomista. Sun lapset ei välitä, oletko kuvissa hoikempi tai ruskeampi. He haluavat, että olet onnellinen. Juuri nyt, juuri tänään. 100% täydellistä hetkeä ei tule. Ei sellaisenaan, kuin me sen kuvittelemme. Epätäydellisyys on sitä paitsi paljon kiinnostavampaa. Vähän elämän rosoa, juurikasvua tai naururyppjä. Viiden vuoden kuluttua olet tyytyväinen, että tulit nyt.

On toki tiettyjä kuvauksia, joissa ajalla on vähän väliä: odotuskuvaus ja vastasyntyneen kuvaus ja yksivuotiskuvaukset 🙂

ODOTUSKUVAUS

Odotuskuvissa raskausviikot 32-36 on hyvä aika tulla kuvaukseen. Silloin vatsa on jo näkyvillä ja vointi yleensä vielä hyvä. Toki voi tulla jo aiemmin ja on kuvauksissa käyty myös ihan viime hetkillä.

VASTASYNTYNEEN KUVAUS

Jos haluat perinteisiä vastasyntyneen kuvia, ne otetaan kahden viikon sisällä vauvan syntymästä. Tästä syystä kuvaajaan kannattaa olla yhteydessä jo 2-3 kk ennen laskettua aikaa. Näin varmistat, että toivomallasi kuvaajalla on kalenterissa tilaa lasketun aikasi ympärillä. Lopullinen kuvausaika lukitaan toki aina vasta vauvan synnyttyä. Miksi kaksi viikkoa? Silloin vauva on yleensä vielä kippurassa ja häntä on helpompi asetella erilaisiin kuvausasentoihin. Sen jälkeen raajat suoristuvat. Ns. perinteisissä vastasyntyneen kuvissa vauvat myös yleensä nukkuvat. Tästä syystä mitä aiemmin sen parempi. Mutta tämä on toki todella yksilöllistä. On kolmeviikkoisia, jotka vielä nukkuvat paljon ja ovat kippurassa. Ja on viiden päivän ikäisiä, joiden raajat on jo suoristuneet ja jotka ovat hereillä koko kuvauksen ajan. Tästä ei kannata kantaa murhetta etukäteen. Vauvasta saadaan aina ihania kuvia, oli hän minkä ikäinen tahansa, nukkui tai ei. Vastasyntyneen kuvauksissakin suosittelen aina lämpimästi sinusta kuvia vauvasi kanssa yhdessä. Saatat kokea, että et väsymkseltäsi jaksa laittautua kuvia varten, mutta aina löytyy jokin lempeä kuvakulma. Lupaan sen.

ELI MILLOIN ON OIKEA AIKA TULLA KUVAUKSEEN?

Boudoirkuvauksissa ja perhekuvauksissa oikea aika tulla kuvaukseen on nyt. Jos haluat kuvia ulkona luonnossa jossakin teille tärkeässä paikassa, voit varata ajan vaikka kesälle ottamalla yhteyttä täällä. Äläkä epäröi kysyä, jos mikä tahansa jää askarruttamaan mieltä. Olen täällä sinua varten.

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja