Hei, olen Tanja

Minusta

valokuvaaja, äiti, nainen.

Elämä on kaunis. Se on valoa ja varjoa. Se on onnenmurusia ja surun säveliä. Se on vauvantuoksua ja ruuhkavuosien väsymystä. Se on taaperon halaus tahmaisilla sormilla ja vihdoin nukahtaneet untuvapäät. Se on viiden sentin juurikasvu ja kuppiin jäähtynyt kahvi. Mutta kaunis se on. Elämä. Ihan niin kuin sinä. Ojennan täältä kättäni sinulle. Tule! Elämä on nyt.

Tulet sitten odotuskuviin, vauvakuviin tai voimauttavaan boudoirkuvaukseen, olen täällä sinua varten.

Tanja

Koen olevani enemmän sukuni vahvojen naisten, kuin isäni ja äitini kasvattama. Suvun naiset eivät ehkä olleet usein fyysisesti läsnä, mutta henkisesti sitäkin enemmän. Heiltä olen sisäistänyt, että olen sitkeää ja kestävää tekoa, vaikkakin sen kääntöpuolella tulee pärjäämisen taakka. Yksin olen yrittänyt pärjätä. Voi naiset, että olen yrittänyt. 

Olen kuitenkin oppinut, että olen arvokas ihan tällaisena eikä minun tarvitse ansaita olemisen oikeutusta suorittamalla tai miellyttämällä muita. Matka itsetuntemukseen on ollut pitkä ja jatkuu edelleen. Ja se on ihanaa. Emme tule koskaan valmiiksi.
Olen syvällinen ja lepattava vapaa sielu, jolla on villi sydän. Enkä enää häpeä sitä. 

Emme tule koskaan valmiiksi.

Herkkyyttä / Arjen hetkiä / Vahvoja tunteita / Aitoutta / Merta ja hiekkaa / Valoa & varjoa / Rakkautta kaikissa muodoissaan / Luonnollisuutta

Rakastan...

Olen löytänyt rakkauden valokuvaamiseen vasta keski-iässä, kun ymmärsin, että minussa on kaikki se sama potentiaali, jonka niin helposti näin muissa ihmisissä.

Olen neljän lapsen äiti ja vuosia kuluikin sitä arkea pyörittäen ja töissä käyden. Tiedän, miten helposti sitä voi arkeen hukkua ja unohtaa itsensä. Yhtäkkiä peilistä katsookin vieras ihminen: kuka on tuo nainen ryppyineen, maksaläiskineen ja silmäpusseineen ja ryhtikin lysyssä. Mihin hukkui silmien säihke ja innostus uusia asioita kohtaan. 25- vuotiaana kolmen lapsen äitinä juuri terveydenhoitajaksi valmistuneena muistan ajatelleeni, pääsisipä jo eläkkeelle. Tuosta ajasta on kulunut kohta 22 vuotta. En enää odota eläkeikää. Perheiden kuvaaminen elämän eri vaiheissaan on parasta mitä tiedän.  Ja joku kaunis päivä olen vielä harmaahapsinen kuvaajamummo, joka paapoo vauvat ja tarjoaa väsyneille äideille olkapään. Kiitos kun olet löytänyt sivuilleni. Hyppäätkö matkaani mukaan?

Löysin kutsumukseni vasta vanhempana ja ymmärsin, että koskaan ei ole liian myöhäistä.

3 PAIKKAA, JOITA RAKASTAN

3 laulua soittolistaltani

3 ASIAA, JOITA ILMAN EN VOI ELÄÄ

Oma sänky
Merenranta
Italia

Hitaat aamut
Maitokahvi
Valo

Paula Vesala - Uusia unelmia
ABBA - Lay All Your Love on Me
Beyoncé - Run the World (Girls)

Odotan innolla, että tutustutaan.