Mitä päälle kuvaukseen?

Mitä päälle kuvaukseen?

Tämä on yleisimmin kysytty kysymys, kun ihmiset varaavat kuvausaikaa. Koostin tähän muutamia vinkkejä, mitä päälle kuvaukseen. Vinkit soveltuvat yhtä lailla myös perhekuvaukseen, vastasyntyneiden kuvaukseen, vauvakuvaukseen kuin lapsikuvaukseenkin.

Kaikilla samanlaiset vaatteet

Vaatteiden ei tarvitse olla kaikilla samanlaiset, mutta sekin kyllä toimii. Esimerkiksi farkut ja valkoiset paidat on aina raikas valinta lopputuloksen kannalta.

Mitä kannattaa välttää?

Yleensä suosittelen välttämään mustaa, etenkin yläosassa, mutta kauppaan ei sitä varten tarvitse lähteä, jos vaatekaappi on mustaa täynnä 🙂 Perhekuvauksessa voi jollakin esimerkiksi olla mustaa yllään. Mustaa haastavampi on isot printit ja kuviot vaatteissa ja niitä suosittelen välttämään kokonaan.

Sen sijaan vaaleat ja/tai luonnonläheiset sävyt toimivat hyvin niin studiolla kuin luonnossakin kuvatessa. Pehmeät neuleet ja huivit tuovat kuviin lämpöä ja pehmeyttä.

Vauvakuvaus

Vastasyntyneen kuvaukseen ja vauvakuvaukseen pyydän aina ottamaan vauvalle kotoa valkoisen tai muun vaalean yksivärisen bodyn, jossa ei ole kovasti kasvunvaraa. Muut tarpeelliset kuvausrekvisiitat löytyvät studiolta. Ja kuten portfoliostani huomaat, en tykkää käyttää kauheasti rekvisiittaa ylipäätään. Näin ihmiset pääsevät kuvissa parhaiten oikeuksiinsa, kun huomio ei mene muuhun rekvisiittaan. Sama koskee niitä isoja printtejä ja kuvioita vaatteissa: huomio menee kuvassa liikaa niihin ja lopputuloksesta voi tulla levoton.

Kuvat työtarkoituksiin?

Jos tulet kuvaukseen yksin tai otamme kuvia perhekuvauksen yhteydessä vaikkapa työtarkoituksiin, kannattaa rohkeasti valita väri, jonka tiedät pukevan sinua ja saa sinut hehkumaan. Se ei välttämättä ole valkoinen, harmaa tai beige vaikka omakin vaatekaappini koostuu enimmäkseen niistä. Haluatko erottua työhakemuksessa, LinkedInissä tai muussa vastaavassa foorumissa? Valitse silloin väri rohkeasti.

Upea sinä -kuvaus ja boudoirkuvaus

Upea sinä -kuvauksessa otamme usein kuvia myös ihan alusvaatteisillaan, vaikka tämä on toki jokaisen oma valinta. Jos kuitenkin haluat itsestäsi alusvaatekuvia, niissä poikkeuksellisesti musta on hyvä vaihtoehto, samoin valkoinen. Muussa rekvisiitassa, kuten aamutakeissa, villapaidoissa, korkokengissä jne. saa olla myös väriä.

Boudoirkuvaus Helsinki

Lainavaatteet

Studiolla on myös muutamia lainavaatteita, joita voi halutessaan käyttää omien vaatteiden lisäksi. Ne kulkeutuvat mukanani myös ulos, jos kuvaamme miljöössä.

Mitä päälle kuvaukseen riippuu siis hieman siitä, mihin kuvaukseen olet tulossa. Kuvausaika antaa yleensä myöden myös vaatteiden vaihtamiselle, joten voit ottaa useamman vaihtoehdon mukaan ja autan mielelläni valitsemaan kokonaisuuden kannalta parhaimman / parhaimmat vaihtoehdot.

Lue myös Perhekuvaus -miten valmistautua? ja 7 vinkkiä boudoirkuvaukseen.

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja

@tanjakuivalainenphotography

seuraa minua instagramissa