Vauva- ja perhekuvaus Helsinki

Miten valitset valokuvaajan?

Taitavia valokuvaajia on koko Suomi täynnä. Miten valitset valokuvaajan? Sen juuri itsellesi oikean.

Ei ole samantekevää kenen luokse menet kuvaukseen. Se on sinulta / teiltä iso investointi ajallisesti ja rahallisesti, joten kannattaa käyttää aikaa kuvaajiin tutustumiseen esimerkiksi heidän nettisivuillaan ja somekanavillaan.

Aika yleinen harhaluulo on, että kaikki valokuvaajat ottavat kaikenlaisia kuvia. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Erilaiset kuvaukset vaativat myös erilaista kalustoa. Minä en esimerkiksi ota passikuvia, urheilukuvia tai isojen yritysten businesskuvia. Tutustumalla valokuvaajan nettisivujen portfolioon saat käsityksen kuvaajan tyylistä ja sivuilta löytyy yleensä myös tieto palveluista eli siitä, millaisia kuvauksia kyseinen valokuvaaja tekee.

Toinen yleinen harhakäsitys on, että kaikki kuvaajat voivat tehdä millaisia kuvia vaan. Teoriassa kyllä, mutta käytännössä ei. Koska tähän pätee sama kuin käsialaan: se on jokaisella omanlaisensa. Pohdi siis pidätkö vaaleista vai tummista kuvista? Pehmeistä vai rakeisista? Tykkäätkö, että kuvissa on runsaasti rekvisiittaa vai pidätkö pelkistetymmästä tyylistä? Voi kuulostaa vaikealta, mutta kuvaajien portfolioita tutkimalla tiedät, mikä heidän käsialansa on.

Kun olet löytänyt kuvaajan tai kuvaajia, joiden kuvaustyyli miellyttää, tutustu siihen, mitä he kertovat itsestään nettisivuillaan. Kannattaa myös tutustua somekanaviin: miten he puhuvat siellä? Resonoiko tapa kirjoittaa tai herättääkö se sinussa tunteita? Samaistutko kuvaajaan tai tuleeko tunne: tämän kuvaajan luokse minä haluan? Sillä parhaimmillaan ei ole kyse pelkistä kuvista. Vaan ihanasta kuvauskokemuksesta, josta kuvat jäävät teille muistoksi.

Oma tyylini on vaalea, yksinkertainen ja ajaton. Voit kurkata tästä portfoliooni. Jos etsit kuvaajaa, jonka käsiala on runsaampaa ja/tai tummempaa, vinkkaan mielelläni kuvaajakollegoitani. Koska on kaikkien etu, että löydät juuri sinulle sopivan kuvaajan.

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja