Miten valmistella lasta kuvaukseen?

Miten valmistella lasta kuvaukseen?

Kirjoittelin aiemmin vinkkejä, miten valmistautua perhekuvaukseen. Pääset lukemaan sen täältä. Lasten valmistelu ansaitsee kuitenkin ihan oman postauksensa. Tulit sitten odotuskuvaukseen esikoisen kanssa, vastasyntyneen kuvaukseen vauvan sisarusten kanssa, tai perhekuvaukseen isompien lasten kanssa, lukaise tästä alta vinkit.

Olivatpa lapset nimittäin minkä ikäisiä tahansa, heitä kannattaa valmistella kuvaukseen etukäteen. Jo yllättävän pienet lapset ymmärtävät puhetta, vaikka eivät itse vielä puhuisikaan. Lapsen iästä riippumatta on hyvä käydä läpi ainakin seuraavat asiat:

Miksi kuvauksiin mennään?

Haluatte ehkä muistoja teille tärkeästä ajasta tai ilahduttaa isovanhempia kuvin.

Kuinka kauan kuvaukset kestävät?

Lapset hahmottavat aikaa eri tavoin. Kuvaukset voivat kestää esimerkiksi yhtä kauan kuin “muskari” tai jokin lastenohjelma.

Millaisia kuvia otetaan?

Yksin lapsesta, yhdessä sisarusten kanssa, yhdessä koko perheenä, erikseen kummankin vanhemman kanssa. Kannattaa myös kysyä, millaisia kuvia lapsi itse haluaisi. Esim. isän hartioilla tai käsillä seisten tms. On tärkeää, että myös toteutamme nämä toiveet, jos se suinkin on mahdollista.

Valitkaa mukaan tuttuja ja rakkaita leluja

Niitä voidaan tarvittaessa käyttää lohduttamiseen ja turvaa tuomaan. Usein kuitenkin studiolla olevat lelut kiinnostavat enemmän.

Ottakaa mukaan pientä evästä ja juotavaa

Joskus pieni nälkä voi jännityksessä yllättää.

Uhkailu, kiristys ja lahjonta?

Kaksi ensimmäistä kannattaa kuvauksissa unohtaa kokonaan 🙂 Tärkeää on, että kaikilla olisi kivaa ja hyvä mieli. Lahjontaa kannattaa kuitenkin tässä kohtaa harkita: luvata esimerkiksi jotakin kivaa kuvausten jälkeen.

Mennään lasten ehdoilla

Neljän lapsen äitinä kuitenkin tiedän, että parhaimmatkaan etukäteisvalmistelut eivät aina riitä tai mikään temppu auta. Ei hätää. Menemme kuvauksissa aina lasten ehdoilla. Ei haittaa vaikka uhmaikäinen saisi raivarit tai teini ei hymyilisi kuvassa. Aina olemme onnistuneet luovimaan onnistuneitakin otoksia ja toisaalta kuvat ovat muisto juuri tästä ajasta.

Jäikö jokin askarruttamaan mieltä? Laita ihmeessä viestiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

@tanjakuivalainenphotography

seuraa minua instagramissa