Perhekuvaus – miten valmistautua?

Toivottavasti joulun pyhäsi ovat sujuneet hyvin. Tapaninpäivän kunniaksi kirjoittelin muutaman vinkin tähän yleisimmin kysyttyyn kysymykseen: miten valmistautua kuvaukseen? Jos mielessäsi on perhekuvaus, odotuskuvaus tai vauvakuvaus, nappaa tästä vuosien varrella toimiviksi koetut vinkit.

Mitä päälle kuvaukseen?

Jotta lopputulos olisi harmoninen kokonaisuus, kannattaa vaatevalintaan käyttää hetki aikaa.

Ei ole välttämätöntä, että kaikilla on samanväriset tai samanlaiset vaatteet, pääasia että ne sointuvat yhteen. Kovin suuria kuvioita kannattaa välttää, samoin isoja printtejä. Musta vaate voi myös olla haastava. Tarvittaessa kuvaukseen voi ottaa mukaan muutaman vaatevaihtoehdon ja voimme valita yhdessä. Tai kuvata useammalla asulla. Studiolla kuvatessa ette myöskään tarvitse kenkiä. Asuun sopivat sukat tai paljaat varpaat toimivat parhaiten.

Vastasyntyneille ja vauvoille voi studiokuvaukseen ottaa kotoa mukaan valkoisen tai muun vaalean yksivärisen bodyn. Kaikki muu tarpeellinen löytyy studiolta. En kuitenkaan ole runsaiden kuvausrekvisiittojen ystävä. Vauva ja perhe ovat kuvien pääosassa.

Studiolta löytyy muutama lainamekko odottaville äideille. Mekot soveltuvat myös äiti&vauvakuviin ja ne kulkeutuvat tarvittaessa matkassani ulos, jos kuvaamme miljöössä. Muutama lainavaate löytyy myös vauvoille / lapsille, kuten neuleita ja myssyjä.

Meikki ja kampaus kuvissa

Jos käytät meikkiä, sitä kannattaa kuvauksiin laittaa hieman normaalia enemmän, jotta se erottuu kuvista. Ja vaikka et normaalisti käyttäisikään, kannattaa harkita esim. tasoittavaa päivävoidetta. Kiinnitä huomiota myös silmien rajauksiin ja kulmakarvoihin. Hiukset voi pitää auki tai kiinni oman maun mukaan.

Lasten valmistelu kuvauksiin

Lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita ja esimerkiksi vastasyntyneen kuvaukseen kuuluu aina myös sisarus- ja perhekuvat. Lapsia kannattaa valmistella kuvaukseen etukäteen, ikätaso tietenkin huomioiden. Tämä aihe ansaitsee kuitenkin ihan oman postauksensa, joten pysy kuulolla.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan? Laita ihmeessä viestiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

@tanjakuivalainenphotography

seuraa minua instagramissa