Vastasyntyneen kuvaus – 7 vinkkiä

Vastasyntyneen kuvaus toteutetaan yleensä ensimmäisen kahden viikon aikana vauvan syntymästä. Miksi? Ja miten se onnistuu? Tässä 7 vinkkiä.

MIKSI KUVAT OTETAAN ENSIMMÄISEN KAHDEN VIIKON AIKANA?

1. Jos haluat ns. perinteisiä vastasyntyneen kuvia, joissa vauva on käärittynä kapaloon, kippurassa ja nukkuu, silloin kuvaus kannattaa tehdä kahden ensimmäisen viikon aikana. Tämän jälkeen valveillaolo lisääntyy ja raajat suoristuvat ja vauvaa on vaikeampi enää asetella erilaisiin kuvausasentoihin. Kannattaa kuitenkin ymmärtää, että vauvat ovat tässäkin suhteessa yksilöitä. Olen nähnyt viiden päivän ikäisiä vauvoja, jotka ovat olleet uteliaana hereillä koko kuvauksen ajan ja toisaalta kolmeviikkoisia, jotka ovat vielä kippurassa ja nukkuvat paljon.

2. Koska vapaa kuvausaika tulee löytää nopeasti heti vauvan synnyttyä, kannattaa olla yhteydessä haluamaasi vauvakuvaajaan jo 2-3 kk ennen laskettua aikaa. Katso täältä vinkkejä kuvaajan valintaan. Kuvaaja laittaa kalenteriin tässä kohtaa teidän lasketun ajan ja pitää huolen, että vapaita aikoja on tuolloin tarjolla. Huomioiden tietenkin, että vauvat syntyvät kun syntyvät 😊

3. Kun vauva on syntynyt, ota mahdollisimman pian yhteyttä valitsemaasi kuvaajaan, niin voitte lukita lopullisen kuvausajan.

VALMISTAUTUMINEN KUVAUKSEEN

4. Vauvakuvaajilla on yleensä tarvittava rekvisiitta vauvaa varten, mutta käytä hetki aikaa muun perheen vaatevalintoihin. Itse suosittelen, että vaatteissa kannattaa välttää isoja printtejä, suuria kuvioita ja mustaa. Vaaleat sävyt tai lämpimät luonnolliset sävyt toimivat hyvin. Voit aina myös kysyä neuvoa kuvaajaltasi. Lue myös Perhekuvaus -miten valmistautua.

5. Jos teillä on lapsia jo ennestään, heitä kannattaa valmistella kuvaukseen etukäteen: kerro, miksi kuvia otetaan ja kenelle. Kysy lapsilta toiveita, millaisia kuvia he haluaisivat itsestään ja perheenjäsenten kanssa. Ja aina suosittelen myös pientä lahjontaa 😉 Kirjoittelin aiemmin erillisen postauksen myös lasten valmistelusta kuvaukseen.

VOIT TULLA KUVAUKSEEN RAUHALLISIN MIELIN

6. Monet ovat huolissaan, että mitä jos vauva ei nukukaan kuvauksessa. Voit koettaa esimerkiksi kylvettää vauvan kuvauspäivän aamuna ja tietenkin syöttää, jotta vauva olisi mahdollisimman uninen. Välillä vauvat eivät siitä huolimatta malta nukahtaa. Mutta ei huolta, unisen kuvan ennättää saada yhden silmänräpäyksen aikana. Ja myös hereillä olevista vauvoista saa ihania kuvia.

7. Kuvauksessa on kiireetön ja rauhallinen tunnelma. Jos vauva itkee paljon, sitten syötellään ja tuuditellaan. Sillä välin voidaan ottaa kuvia esimerkiksi isommista sisaruksista ja myös sylittelyhetkistä vauvan kanssa saa ihania, tunteellisia kuvia. Yleensä niistä tuleekin omia ehdottomia suosikkejani koko galleriasta.

Unohdinko jotakin tärkeää tai jäikö jokin asia vielä askarruttamaan? Kommentoi alle. Voit myös aina lähettää minulle sähköpostia tanjakuivalainenphotography@gmail.com tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaan enemmän kuin mielelläni, olen täällä sinua varten.

UUTISKIRJEEN TILAAJALLE -10% ALEKOODI SEURAAVASTA NORMAALIHINTAISESTA KUVAUKSESTA

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja, niin voit liittyä postituslistalleni täältä. Uutiskirjeen tilaajille luvassa vain heille suunnattuja tarjouksia ja kuvauspäiviä. Lisäksi kuulet tulossa olevista kivoista jutuista ja muutoksista aina ennen muita. En spämmäile jatkuvasti ja voit myös poistua listalta, milloin haluat. Liittymällä saat myös -10% alekoodin yhdestä normaalihintaisesta kuvauspaketista. Hyppäätkö matkaani mukaan ❤️?

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja