Vinkkejä vauvan kuvaamiseen kotona

Lapsista ei kai koskaan voi olla liikaa kuvia. Kokosin tähän muutamia vinkkejä vauvan kuvaamiseen kotona. Voit soveltaa niitä kuvaat sitten kameralla tai puhelimella. Olisi myös kiva kuulla, jos kokeilit ja miten onnistuit 😊

VALAISTUS on kuvaamisessa kaikkein tärkein asia. Se voi tuntua kotona haasteelliselta, mutta kokeile näitä:

  • Avaa / nosta kaikki verhot ylös, jotta luonnonvaloa pääsee mahdollisimman paljon sisään. 
  • Laita sängylle / nojatuoliin valkoinen tai vaalea peitto. Valkoinen nimittäin heijastaa valoa, joten näin saat maksimoitua sisään tulevan luonnonvalon.
  • Samasta syystä valitse vauvalle vaaleat vaatteet.
  • Siirrä sänkyä / tuolia tarvittaessa lähemmäs ikkunaa.

RAUHOITA kuva-alue siirtelemällä ylimääräiset tavarat kuvan ulkopuolelle. Näin huomio kuvassa pysyy vauvassa.

ÄLÄ KÄYTÄ SALAMAA. Salama tekee usein kuvasta tai sen valaistuksesta “kovan”. Vauvan kuvaamiseen sopii paremmin pehmeämpi luonnonvalo. Kuvaa vauvaa valon puolelta, mutta kokeile myös rohkeasti eri kuvakulmia ja vastavaloon kuvaamista.

Tässäpä nämä vinkit vauvan kuvaamiseen kotona. Sitten vain kokeilemaan 😊 Olisi tosiaan mukava kuulla, jos kokeilit ja miten onnistuit. Harjoitus tekee tässäkin mestarin, joten kannattaa yrittää useammankin kerran.

Oletko jo uutiskirjeeni tilaaja? Nyt kannattaa liittyä postituslistalle, sillä saat liittymislahjana -10% alekoodin seuraavaan normaalihintaiseen kuvaukseesi. Pääset liittymään TÄSTÄ.

Rakkaudella, Tanja

47 -vuotias suurperheen äiti, vaimo, valokuvaaja ja visualisti. Rakastan kaikkea kaunista, aitoja kohtaamisia, luonnollisuutta ja elämän syvällistä pohdintaa. Väsyneet äidit ovat erityisen lähellä sydäntäni. 
Työkseni kuvaan perheitä elämän eri vaiheissaan ja se on parasta mitä tiedän. Samalla kun saan paapoa vauvoja, tarjoan väsyneille äideille olkapään. Ja kahvit. 

Hei, olen Tanja

@tanjakuivalainenphotography

seuraa minua instagramissa